Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • På varje arbetsplats och i varje kompisgäng finns någon som är eller har varit utbränd, men få vill prata om det. Hälsocoachen Caroline Norbelie, grundare av Prestationspodden – en podcast om prestation, stress och personlig utveckling – har lyft på skämskudden, och strävar efter att hjälpa människor till en sundare tillvaro med mindre stress. För frågor om samarbeten, maila: alicia.sternin@aller.com

  Annons

  Är du en klossbokare?

  17 maj 2017

  Klockan ringer, du kastar dig upp yrvaken och in i duschen, fixar frukost, gör dig i ordning och åker till jobbet. Direkt när du kommer till jobbet kallar din chef till möte, sen är det möte, på möte, på möte. Efter alla dessa möten är det lunch med arbetskompisarna. Eftermiddagen fortsätter med uppgifter som bara måste bli klara. Nu är arbetsdagen slut och du skyndar till ett yogapass. Något lugnare nu men ändå trött, handlar du mat, lagar mat, diskar efter dig och sen äntligen har du en timme för dig själv. Fast det förstås, då ska du vika kläder och ringa mamma samtidigt.

   

  Vår kloka gäst i Prestationspodden Mikael Frithiof, som har en personlig resa inom stress tipsar:

  Klossboka inte: Lägg in pauser mellan möten och aktiviteter. Ge dig själv lite tid att starta om till nästa aktivitet. Det borgar för mer kvalité och du kommer ha mer energi och närvaro.

  Kom tidigare till jobbet: En riktigt bra grej är att komma 15 min tidigare till jobbet. Då får du chans att pusta ut och reflektera.

  Lägg bort mobilen: Försöka att lägga i från dig mobilen under pauserna. Så hjärnan får vila helt.

  Obs! Detta är svårt att få till speciellt för en person med barn och schemat är tajt. Men bara en liten förändring gör mycket. Testa att komma 15 min tidigare till jobbet. Känn efter vad det gör med dig.

   

  Lycka till.

   

  För mer tips om personlig utveckling, stress och hälsa.

  Följ mig gärna på instagram @carolinenorbeliecoaching

   

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera

  Laddar