Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • På varje arbetsplats och i varje kompisgäng finns någon som är eller har varit utbränd, men få vill prata om det. Hälsocoachen Caroline Norbelie, grundare av Prestationspodden – en podcast om prestation, stress och personlig utveckling – har lyft på skämskudden, och strävar efter att hjälpa människor till en sundare tillvaro med mindre stress. Läs mer på carolinenorbelie.com!

  Annons

  Det går att bli frisk från utbrändhet

  24 april 2017

  Många som har problem med stress är väldigt ambitiösa. Vi vet hur vi ska planera in aktivitet, prestera och köra på med full fart. Vi har inte lärt oss att planera in att ta igen oss och att inte göra någonting. Det är viktigt att skapa tid där du återhämtar dig. Det var en av de första råden min coach gav mig och kanske det absolut svåraste att utföra. Va?! Ska jag göra ingenting? Nämen, ge mig en riktig uppgift. Hjälp!

  Jag och Per Lundevall intervjuade Pia Dellson, onkologen och psykiatern som behandlar patienter med utmattningssyndrom, men först när hon själv ”gick in i väggen” förstod utmattningen på djupet. Förut körde Pia på men idag förhandlar hon ständigt med sin hjärna och nattar den varje kväll. Planerar dygnsvila, veckovila och årsvila för att inte slarva med återhämtningen. När något läggs till sorterar hon bort. Hennes bok Väggen har blivit en bibel för utmattade. Prestationspodden 29 – om de subtila symtomen som får stora konsekvenser. Om att depression och utmattning är olika saker. Om skam och vikten av vattenhål. Med det hoppfulla budskapet: det går att bli frisk, men du måste ändra din livsstil.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar http://stresscoachen.mabra.com/gurkmejadressing/