Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • På varje arbetsplats och i varje kompisgäng finns någon som är eller har varit utbränd, men få vill prata om det. Hälsocoachen Caroline Norbelie, grundare av Prestationspodden – en podcast om prestation, stress och personlig utveckling – har lyft på skämskudden, och strävar efter att hjälpa människor till en sundare tillvaro med mindre stress. För frågor om samarbeten, maila: alicia.sternin@aller.com

  Annons

  Din chef påverkar din stress

  4 september 2017

  Chefer som är otydliga med vad de kräver och vad det tycker är en stor del av stressen på jobbet. Det minns jag själv när jag hade en chef. De kunde vara så otydliga. Vad har vi för mål? Jobbar vi på rätt sätt? Går det bra för projektet? Jag tror det är många som undrar massor av saker på sina arbetsplatser som de inte vågar fråga och kanske sitter ni och väntar på att chefen ska gå innan ni själva går hem. Det är ju inte klokt. Och hur många är det som undrar om de gör ett bra jobb eller inte? Även fast de gör sitt absolut bästa och lite till.

  Det som krävs av dig som chef för att medarbetaren ska känna sig nöjd är framför allt tydlighet och feedback. Jag läste en undersökning av Wise som visade att var tredje deltagare uppger att de vill byta jobb inom två år och hela 15 procent uppger att de gärna skulle vilja sluta på jobbet nu, helst idag. Anledningen till det är att de har en dålig chef. Bland personer som vill byta jobb inom två år säger 45 procent att de gärna skulle vilja byta ut sin chef.

  De som är missnöjda med chefen är också mer stressade och mindre lyckliga än andra – även utanför jobbet.

  Jag förstår att det är krångligt att vara chef. Men det är synd att det ska vara så här. Att folk ska gå runt och anta saker. Anta att de är dåliga. Fast de kanske upplevs bra. Anta att de inte är uppskattas fast de är uppskattade.

  Tips:

  Det man själv kan göra för att må bättre är att våga fråga sin chef de jobbiga frågorna? Är jag uppskattad? Ligger vi bra till i projektet? Vad är våra mål?

  Ta upp det som är otydligt. Lyft upp det på bordet. Så slipper du ödsla din energi.

   

  Följ mig på insta@carolinenorbeliecoaching

  Vill du bli coachad inom stress, karriär och personlig utveckling: maila mig caroline@prestationspodden.se

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera

  Laddar