Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • På varje arbetsplats och i varje kompisgäng finns någon som är eller har varit utbränd, men få vill prata om det. Hälsocoachen Caroline Norbelie, grundare av Prestationspodden – en podcast om prestation, stress och personlig utveckling – har lyft på skämskudden, och strävar efter att hjälpa människor till en sundare tillvaro med mindre stress. För frågor om samarbeten, maila: alicia.sternin@aller.com

  Annons

  Är ditt barn stressad över skolan?

  9 maj 2017

   

   

   

  Är det skolan som stressar eller är det andra faktorer som bidrar? Skärmtid, aktivitetshets, att jämföra sig med andra är några av anledningarna till varför barnen är stressade. Jämför inte ditt barn med andra utan låt ditt barn känna sig unik. Det finns så mycket utrymme till jämförelse i dagens samhälle. Och detta fenomen stressar även oss vuxna. Eller hur?

  Av någon anledning verkar vi tro att våra barn ska hinna med lika många aktiviteter i lågstadiet som vi själva har gjort under senaste 30 åren. Min son är fotbollsfanatiker, dessutom är han klok och tydlig. Han säger till när jag försöker få in honom på en till aktivitet. -Det blir för mycket mamma, jag vill bara vara med dig. Alla barn säger inte ifrån, jag tror att ”baravara” är en bristvara hos de flesta familjerna.

  Tips om vad kan göra när ditt barn upplever stress:

  1.  Är du stressad? Mitt stående råd är gå till sig själv först. Hur hanterar du din egen stress?
  2. Lyssna till ditt barn. Vad är som stressar? Är det för mycket på schemat? Är det klasskamraterna?
  3. Överflöd av aktivitet. Var ärlig mot dig själv, har du skapat ett schema som stressar ditt barn?
  4. ”Baravara” Boka in tider då barnen bara är. Det kan vara tråkigt för barnen och de är gnälliga till en början men låt det gå en stund så finner de ro att göra ingenting
  5. Jämför inte med andra. Försöka att hjälpa ditt barn att inte jämföra sig med andra. Sätt upp delmål och mål för honom/henne i de ämnen som stressar. Mål som ditt barn klarar.
  6.  Var med i skolan. Då får du själv uppleva vad som kan stressa ditt barn.

   


  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera

  Laddar