Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • På varje arbetsplats och i varje kompisgäng finns någon som är eller har varit utbränd, men få vill prata om det. Hälsocoachen Caroline Norbelie, grundare av Prestationspodden – en podcast om prestation, stress och personlig utveckling – har lyft på skämskudden, och strävar efter att hjälpa människor till en sundare tillvaro med mindre stress. För frågor om samarbeten, maila: alicia.sternin@aller.com

  Annons

  Kortare sjukskrivning med aktiv vila

  5 maj 2017

  När man sjukskrivs för utmattningssyndrom säger doktorn ofta till oss att gå hem och vila. Det värsta är att många av oss har tappat förmåga att vila upp oss.

  Kroppen är spänd och hjärnan är uppe i varv även på natten. Då bör man ta hjälp att släppa spänningen i kroppen.

  För min del kommer det tillbaka om jag pressar mig för hårt, bokar upp mig på för mycket och har för lite återhämtning. Då blir sömnen dålig och det påverkar mig så negativt. Denna spänning hindrar oss att gå ned i djupsömn och vi återhämtar oss inte på bästa sätt. Aktiv vila på dagen som t.ex meditation, yoga eller mindfulness hjälper dig att slappna av.

  Som Lars-Erik Uneståhl sa i Prestationspodden:

  – Vi skulle inte behöva så långa sjukskrivningar om alla som sjukskrevs fick en coach som lär den utmattade att få ner sin grundspänning och få tillbaka sin viktiga djupsömn.

  Så ta hjälp om du inte blir bättre.

  Kram!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  2 kommentarer

  Laddar