Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • På varje arbetsplats och i varje kompisgäng finns någon som är eller har varit utbränd, men få vill prata om det. Hälsocoachen Caroline Norbelie, grundare av Prestationspodden – en podcast om prestation, stress och personlig utveckling – har lyft på skämskudden, och strävar efter att hjälpa människor till en sundare tillvaro med mindre stress. Läs mer på carolinenorbelie.com!

  Annons

  Kvinnor drabbas värst av stressen

  8 juni 2017

  Det är inte klokt! Var femte kvinna som är sjukskriven har en diagnos relaterad till stress, visar statistik som Försäkringskassan 2017 har tagit fram åt Dagens Nyheter. De som blir sjukskrivna är främst kvinnor.

  Det har att göra med den dubbla arbetsbördan vi kvinnor har. Detta är inte klokt och jag slås av att vi måste hjälpas åt mer! Vi kvinnor alltså. Ta varandras barn till aktiviteter, köra kalasen i hop, prata om hur vi har det och se till att vi får fler pauser. Jag tror inte bara att vi dubbelarbetar, i bland mer än så. Vi är så bra på att organisera och planera att våra hjärnor aldrig vilar. Vi måste bli bättre på att delegera och dela på uppgifterna med våra män. Jag tror det kan vara bra att lista ned allt du gör om dagarna för att se att det inte är hållbart. Känner du någon kvinna du kan hjälpa och som kan hjälpa dig?

  Hoppas det!

   

  Följ mig på instagram @carolinenorbeliecoaching

  För att boka coaching caroline@prestationspodden.se

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar http://stresscoachen.mabra.com/hjalp-min-partner-ar-utbrand-vad-ska-jag-gora/