Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • På varje arbetsplats och i varje kompisgäng finns någon som är eller har varit utbränd, men få vill prata om det. Hälsocoachen Caroline Norbelie, grundare av Prestationspodden – en podcast om prestation, stress och personlig utveckling – har lyft på skämskudden, och strävar efter att hjälpa människor till en sundare tillvaro med mindre stress. Läs mer på carolinenorbelie.com!

  Annons

  Saker vi stressar över i onödan

  24 maj 2017

   

  Låt säga att du missar bussen till jobbet eller sitter fast i en bilkö. Pulsen går upp och du övar på olika bortförklaringar till varför du är sen. När du väl kommer till jobbet är chefen på glatt humör och chefen noterar inte ens att du är sen. Du däremot har ödslat en stor dos av kortisol, blusen som satt snyggt är skrynklig av svett och dessutom har du använt alla svordomar du har i ditt register. På lunchen trycker du i dig en smörgås framför datorn för att kunna gå tidigt från jobbet och hämta ditt barn. På vägen hem nästan springer från tunnelbanan till förskolan iklädd dina höga klackar. Väl framme på förskolan sitter ditt ljuvliga barn i sandlådan och blir lite glad att se dig men vill inte gå med hem.

  Den här dagen har bestått av onödig stress. Det där kunde varit jag för några år sedan. Nu har jag bestämt mig för att inte stressa över saker jag inte kan påverka.

  Istället för att oroa dig när du är sen. Använd tiden till något bra. Ta några djupa andetag och lyssna på en podd, bra musik eller meditation.

  Chilla mera!

   

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar http://stresscoachen.mabra.com/barnen-och-stressen/