Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • På varje arbetsplats och i varje kompisgäng finns någon som är eller har varit utbränd, men få vill prata om det. Hälsocoachen Caroline Norbelie, grundare av Prestationspodden – en podcast om prestation, stress och personlig utveckling – har lyft på skämskudden, och strävar efter att hjälpa människor till en sundare tillvaro med mindre stress. För frågor om samarbeten, maila: alicia.sternin@aller.com

  Annons

  Utbränd i New york

  28 april 2017

  Jag är i New york på semester och känner mig lugnare än vanligt. Jag tror den tillåtande och brokiga arkitekturen, där husen får se ut hur som helst smittar av sig på människorna. Alla ser underbart olika ut och jag lever upp.

  Jag stoppar lite människor för att höra om utbrändhet är vanligt. Alla svarar att det är vanligt. Tyvärr.

  När jag berättar om vårt skyddsnät, om försäkringskassan, svarade en kvinna lite uppgivet: Well, we have Trump.

  The New york Times skriver att stressen beror på 3 faktorer främst:

  • Folktäthet
  • Stora pendlingsavstånd
  • Höga boendekostnader

  Höga boendekostnader kan verkligen stressa.  Vad som händer med de som bränner ut sig och inte har pengar eller försäkringar vågar jag inte ens tänka på.

   

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera

  Laddar