Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • På varje arbetsplats och i varje kompisgäng finns någon som är eller har varit utbränd, men få vill prata om det. Hälsocoachen Caroline Norbelie, grundare av Prestationspodden – en podcast om prestation, stress och personlig utveckling – har lyft på skämskudden, och strävar efter att hjälpa människor till en sundare tillvaro med mindre stress. För frågor om samarbeten, maila: alicia.sternin@aller.com

  Annons

  Våga prata om stress

  7 maj 2017

  Det känns lite ledsamt för mig att skriva om veckans avsnitt i Prestationspodden. Då jag läste i tidningen att vår gäst, folkhälso-, sjukvårds- och idrottsministern, Gabriel Wikström blivit sjukskriven pga av stress igen. När vi spelade in avsnittet för en månad sedan pratade han inte om att han kände av stress, utan om stressen han upplevt tidigare. Men han har haft känningar under en längre tid. Det har kommit smygande och sedan accelererat. Gabriels erfarenhet av utmattning gjorde att han kände igen symtomen. Jag tycker att  han är en förebild som lyssnar till sig själv innan det gått för långt igen.

  Jag hoppas verkligen han kommer vara kvar som folkhälso-, sjukvårds- och idrottsministern. Gabriel sa i intervjun att han tror att han kan göra rätt mycket som minister. Den första och största han kan ta tag i är att öka medvetenheten kring den psykiska ohälsan. Det gäller inte bara oss i allmänheten, utan även inom sjukvården. Han tror på att bryta stigmat, han uppmanar oss som upplevt stress och psykisk ohälsa att våga gå ut och prata om det. Där håller jag med honom och det är därför vi startade Prestationspodden.

  Prestationspodden ettårsjubilerar. Det firar vi genom att knacka på hos Rosenbad. Frågorna till folkhälso-, sjukvårds- och idrottsministern var väl förberedda och vi var så redo. Trodde vi, ja. Inspelnings-utrustningen visade sig ligga kvar hemma hos Per och paniken var ett faktum. Prestationspodden 34 – om prestationsångest och emotional skills under akut stress. Om att våga misslyckas och i efterhand skratta åt det. Men framförallt en intervju med minister Gabriel Wikström som berättar om sin egen utbränning och vad han vill göra för att komma till rätta med den stora stressrelaterade ohälsan i Sverige.

  Klicka och lyssna:

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera

  Laddar