Annons
Annons

Prestera inte så hårt


L80 procent av alla sjukskrivningar utgörs av kvinnor! Det har jag skrivit om förr.

Pratade precis med en väninna som för första gången i sitt liv inte ska läsa mailen på semestern. Det är inte klokt. Varför? För att hon är rädd att inte duga.

Annons

Jag hoppas att vi tillsammans med #Metoo även får mer plats på arbetsplatserna. Och att vi glömmer  duktiga flickan syndromet. Var lite lagom bra. Vi ska inte behaga andra eller göra det mesta i hemmet. Utan vi ska få samma plats, rätten att läsa tidningen på morgonen och lika lön som det andra könet. Många vill inte inse allvaret i utmattning utan ser det som en kvinnosjukdom. Därmed viftas det bort. Jag känner så starkt att #Metoo har förändrat något. Iallafall i media.

Tänk om vi kunde skapa samma förändring när det gäller utmattning. Att vi inte behövde över bevisa  oss, köra ut oss och både jobba föda barn och ta hand om barnen på en gång.

Jag är så glad över att jag kommit i kontakt med en organisation som jag kommer berätta massor om: Vägra väggen. De arbetar för att förebygga sjukskrivningar. Håll utkik på Instagram @vagravaggen.

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar