Annons
Annons

7 tips mot vardagsstress


 

Unna dig pauser
Jag måste ställa klockan när jag bloggar för att komma i håg att inte sitta för länge och jobba. Vi måste röra på oss. Kroppen mår inte bra av att sitta och krumma framför datorn.

Annons

Stäng inte av
Försök att inte stänga av signalerna som kroppen sänder ut. Är du törstig så drick och sitt inte och håll dig utan att gå på toaletten. Ju mer du lär kroppen stänga av ju närmre utbränning kommer du. För till slut hör du inte hur kroppen signalerar att du inte orkar mer.

Glöm inte bort dig själv
Ta en stund varje dag då du ger dig själv kärlek i form av ett varmbad, smörja in dig själv eller en kopp te utan mobil.

Försök att lugna dina tankar
Bli medveten om att tankarna stressar dig. Försök att släppa jobbet och lita på att morgon dagen blir bra. Det blir inte bättre av att du spelar upp morgondagens schema på repeat. Det suger musten ur dig.

Ge dig själv egentid
Boka in en liten stund med dig själv utan några planer. Börja med en kvart och sen kanske du upptäcker hur härligt det kan vara och kanske lägger på mer tid med dig själv.

Var stolt över dig själv
Det är okej att ”bara” vara tillräckligt bra i stället för att vara perfekt. Ingen är perfekt. Ha rimliga kvav på dig själv och tänk på att det är ofta är du som är missnöjd på dig själv – inte alla andra. Skriv tre bra saker du gjort varje dag innan du lägger dig. Det hjälper dig att känna dig lite mer nöjd med dig själv.

Försök att göra en sak i taget
Testa att ställ klockan på 30 minuter. Tänk att nu ska jag göra det här ( jobba, städa köket och inget annat. När mobilen plingar tar du paus, dricker lite te och kopplar av innan du fortsätter.

Acceptera när du är maktlös
Hamnar du i en lång på Ica eller har ett barn som vägra gå och risken är att du blir sen så finns det inget du kan göra för att komma fram snabbare. Inse att du inte kan förändra och acceptera situationen. Försök att återfå lugnet och tänk att du bara kommer att bli sen. Det är inte hela världen.

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar