Annons
Annons

Var inte så perfekt


 

 

 

Hallå!

 

Vi drivs mot perfektion. Varför då?  Jag är långt i från perfekt och jag försöker inte ens vara det. Så klart att jag kan känna mig udda bland en grupp perfektionister och börja undra varför jag inte är lika snygg, smart och om jag har putsat mina Svensk tenn vaser på länge. Jag kan också tappa min grund tro att jag är bra som jag är. Men jag har haft turen att ha en pappa som visat mig att det bästa är att vara sig själv till hundra procent.

Annons

Stress uppstår när du försöker vara något annat än vad du är.

Det var en artikel om detta i tidningen. Perfektionism slår ihjäl både kreativiteten och människorna. Perfektionism gör oss rädda och ängsliga. Det begränsar oss och gör oss sömnlösa på nätterna.

Detta antyder i varje fall den brittiska forskningsrapporten ”Perfection is increasing over time”, som vid årsskiftet publicerades i Psychological bulletin. ”En irrationell önskan om att lyckas, i kombination med att vara överdrivet kritisk mot sig själv och andra”. Det är faktiskt hemskt att vi är så hårda mot oss själva.

 

Det är ganska enkel om du övar på att vara dig själv i alla lägen. Notera när du lämnar dig själv och försöker vara något annat. Titta på var du strävar efter perfektion. Notera och förändra.

VAR DIG SJÄLV!

Du är inte perfekt.

YOU ARE GOOD ENOUGH

 

Om du vill bli coachad av mig maila mig [email protected]

följ mig gärna på insta @carolinenorbeliecoaching

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar