Annons
Annons

Additionsstress


Från additionsstress till subtraktionsfokus

Så här på försommaren får jag för mig att jag borde vara bättre, alltså snyggare, snyggre klädd, finare fötter, händer och ögonbryn. Det här är tiden då man visar upp sig mer. Samtidigt som alla kalas, avslutningar och semesterplaner väller in. Hur hinner ni med? Jag gör inte det. Jag får se ut som vanligt.

Annons

Brukar du ibland känna dig otillräcklig? Kanske går hjärnan på autopilot när du ser du vännens nya klocka och tänker ”en sådan där vill jag också ha, jag borde tjäna in lite mer pengar”.  Sedan träffar du din väninna efter hennes lyckade shoppingrunda. Du tänker direkt, jag vill också shoppa som henne. Och en klocka, mer pengar alltså.

Men det fortsätter. Du lunchar med kollegan, som präktigt berättar att han aldrig jobbar övertid för att kunna vara med barnen varje kväll. Hjärnan: ”Den regeln borde jag också ha, annars är man väl en dålig förälder”. Och så kan det fortsätta i det evinnerliga samtidigt som vi blir lite mer stressade för varje sak som hjärnan lägger i stora måste-högen.

När vi känner att vi fastnar i additionsstress behöver vi växla om till subraktionsfokus. Vad kan vi ta bort från listan eller förenkla?  Är inte den som mår bra i själen och kroppen som egentligen är rikast?

När vår hjärna har för många bollar i luften, egentligen räcker det med två bollar att hantera simultant, tappar vi fokus och blir mindre effektiva och mindre kreativa. ”Multi-tasking” är inget annat än brist på fokus. Om du har en ”borde-lista”, hur ser den ut? Kan du växla den mot en kortare och mer meningsfull ”vilja ha med hjärtat-lista” istället och på så sätt ge dig själv mindre stress och mer utrymme i vardagen?

Vad vill du? Vad vill ditt hjärta ha?

Lycka till.

 

Följ mig jättegärna på @carolinenorbeliecoaching

För att boka mig som coach: [email protected]

 

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar