Annons
Annons

Antiinflammatorisk kost


Jag får lite frågor om vad jag äter. Men det här inlägget tillägnar jag min mamma hon är intresserad av kost och vill veta vad jag äter. Tyvärr har hon inte tid att läsa min blogg för att hon är så upptagen. Är inte det typiskt 40-talisterna? Jag får väl printa ut.

Annons

Just nu njuter jag av Food pharmasy kokboken. Jag tror mycket på antiinflammatorisk kost. Det passar mig som har haft en förlamning. I går gjorde jag en kinesisk wok med grönsaker och kelp nudlar. Jag glömmer fotografera maten för jag är otroligt glupsk. Recept finns längre ned.

Min Lucas åt men glasnudlarna var oätliga enligt honom och min dotter som endast äter inflammatorisk kost i form av pasta och produkter med socker fnös bara och gick från bordet. Men min gäst, min äldsta vän Karolina tyckte det var fantastiskt gott och vi åt för fyra personer. Gott var det och jag mår så bra på vegetarisk mat. Jag vill bli lyxvegetarian som bara äter kött i bland, när serveras närproducerat och ekologiskt. Jag undviker mjölkprodukter och gluten för det är ju också inflammatoriskt. Men jag är svag för yogurt, det är min comfort food tyvärr, alltså min tröst. I morse åt jag upp Mathildas hemma mixade turkisk yogurt och jordgubbar.

Varje dag dricker jag en gurkmeja shot som en ayurveda dam lärde mig. Gurkmeja har en rad positiva egenskaper. Det är till exempel bra vid ledbesvär, fungerar som en kraftig antioxidant och stärker immunförsvaret. Dessutom dricker jag vatten med citron när jag hittar citronen i stressen på morgonen.

Hetvatten, gurkmeja, citron, cayennepeppar, honung och olivolja. Det är så gott! Sen äter jag bovetegröt, häller över frysta bär och frön av olika slag.

 

 

 

Kinawok
(3-4 portioner)

1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 msk kokosolja
2 morötter

1/2 blomkålshuvud, vitkål och brocolli 1/2 zucchini
2 msk tamari
1/2 msk sesamolja
1 paket kelp nudlar

Hacka löken och lägg den i en kastrull med 1 msk kokosolja. Låt den mjukna lite på låg värme på spisen medan du skivar upp morötterna, blomkålshuvudet och zucchinin (och vitkålen och broccolin om du nu fick smak på det). Lägg i grönsakerna i kastrullen och på med locket. Fortsätt puttra på låg värme tills grönsakerna mjuknat något, då har du i tamarin och sesamolja. Dags att koka upp vatten förresten, dra av spisen och lägg i nudlarna. Låt dem mjukna i några minuter. Skölj av med kallt vatten och blanda ner i kinamaten. Rör runt. Smaka av med tamarin och sesamoljan.

Ha en fin helg.

@carolinenorbeliecoaching

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar