Annons
Annons

Arbetsplatserna är sjuka


Inte vi människor.

Jag vet jag själv pratar och skriver om självhjälp, men det är inte för att jag egentligen tycker att det är vi människor som ska ändra oss mest. Jag försöker ge er tips för att vi lever i en sjuk värld.

Annons

Jag läste en intressant insändare som jag måste dela med mig av. Insändaren är läkare och därmed en stor inblick:

”Patienter som söker till primärvården för stress ökar hela tiden. Antalet arbetsrelaterad stress på arbetsplatsen ökar och ökar. Det kommer bli dyrt för sjukvården om vi tror att vi kan ändra ett sjukt arbetsliv genom att sjukskriva dess medarbetare. Vi jobbar bara på och hoppas i blindo att stress inte drabbar oss? Till slut orkar inte vi längre, då får vi sömnmedicin och eventuell samtalsterapi och läkemedel”.

Man borde göra något åt arbetsplatserna. Arbetsmiljöverket skriver ju ”Förebygg arbetsrelaterad stress” och det verkar har nåt till en liten liten del av alla Sveriges företag. Arbetsgivarna borde leva upp till det som är lagstadgat. Nuvarande organisationer och arbetssätt borde se över.

 

En klok läkare skrev denna insändaren i Dn. Just nu arbetar jag som coach för privat personer inom stress men inom kort kommer jag vända mig mot företag. De behöver helt klart hjälp. Om det nu är mottagliga förstås.

 

Följ mig på instagram @carolinenorbeliecoaching

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar