Annons
Annons

Återhämtning kommer bli det nya svarta


Återhämtning kommer bli det nya svarta. Det måste det bli.. Nu tjatar jag lite om detta. Jag tjatar även på mig själv. Jag känner att jag måste. Vet ni att jag tror att den coola upptagna personen med för mycket att göra kommer snart vara ute. Den som kan konsten att pausa kommer bli vrålhet.

Annons

En av de absolut viktigaste åtgärderna för att minska stressen, både privat och i arbetslivet, är att lägga in tid för återhämtning. Alla kan köra på i 180 under en begränsad tid, men till slut håller det inte längre. Du behöver både kortare och längre perioder av vila. Det går inte att jobba effektivt mer än någon timme åt gången, sedan behövs en kort paus. Stress är vår tids nya folksjukdom och den främsta orsaken till psykisk ohälsa. Och visst är det något som är snett när sjukskrivning ses som den enda utvägen för att få återhämtning och vila.

Vi har anledning att tro att världen fortsätter snurra rätt fort framöver. Ditt jobb blir förmodligen inte mindre krävande och barnen ska lämnas och hämtas även imorgon. Och även om du köper maten på nätet, låter städfirman bona golven och checkar ut från alla sociala medier samtidigt, så dyker det garanterat upp något annat som stjäl din tid och pockar på din uppmärksamhet.

 

Tips på återhämtning:

Gå upp, ta ett varv runt kontoret, säg hej till en kollega. Res på dig helt enkelt. Och helgerna är inte bara två dagar, vilka som helst. De är vikta för återhämtning. De är inte till för att svara på jobbmejl och gå planera veckan som kommer. Det gör du tidigast på söndag kväll, när eventuella barn gått och lagt sig. Samma sak med semestern. Du får göra precis vad du vill, utom att jobba.

 

Lär dig meditera

– Meditation är den mentala självkontrollens konst och motvikten mot stress. I meditationen lugnar man ner hjärnvågorna. Du kommer ta klokare beslut, få ny kroppskontakt och tillgång till din intuition, kreativitet och dina egna tankar och känslor. Inom dig finns svar på alla frågor du har.

 

Ta medvetna pauser

Förstå att du varken orkar eller behöver prestera till det yttersta. Ta pauser under dagen, varje dag. Titta ut genom fönstret och notera vad som pågår. Gå ut en sväng i naturen, det har en mycket helande kraft.

 

Compassion

Lägg märke till hur mycket du ger till andra. Ge lika mycket omtänksamhet till dig själv som du ger till andra.

 

Utnyttja väntetiden

– Utnyttja väntetiden när du åker till jobbet eller hem, eller väntar på ett möte. Sätt i hörlurarna med lugn meditationsmusik som du kan hitta på Spotify.

 

Boka mig som coach: [email protected]

Insta: @carolinenorbeliecoaching

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar