Annons
Annons

Att vara anhörig


 

Livet är tufft som det är, livspusslet alltså. Finnas där för barnen, för dig själv, för hemmet och för jobbet. När helt plötsligt ens partner kraschar blir det minst sagt tufft. Allt fokus är på den som har bränt ut sig. Och ofta blir det så att den som står bredvid får hålla tillbaka med allt. På toppen av detta får denne ta hand om barn och ta över alla uppgifter som tidigare skötes av den andre. Egentligen i en perfekt värld borde båda få komma och prata med någon coach eller terapeut om vad som händer. Båda borde få stöd i vad som är bäst i denna situation och vilka gränser man bör sätta för att det ska bli bra för båda.

Annons

När kraften kommer tillbaka till den som bränt ut sig så är det inte ovanligt att den andra kraschar. Ett resultat av den anhöriga inte har hunnit bry sig om sig själv och fått axla hela familjen. Nästa avsnitt i Prestationspodden intervjuar vi en anhörig. Hon beskriver detta så bra.

5 TIPS:

Ta hjälp Om du kan och har råd, hitta någon att bolla dina tankar med, så du kan få hjälp med gränssättning och ventilera vad du går igenom. Och så att du kan få stå i centrum en stund.

Lyssna till din partner Du kan inte förstå allt men lyssna räcker långt. Din partner har antagligen ett enormt behov av att prata för att försöka förstå vad som hänt.

Acceptera er situation och att din partner inte har någon kraft. Det kommer ta tid innan kraften är tillbaka.

Släpp på perfektion Just nu är inte allt som vanligt. Hemmet och livet måste inte vara perfekt.

Må bra rutiner: Håll fast vid det som får dig att må bra, släpp inte din träning eller det du brukade göra innan kraschen.

Din partner kommer inte bli som förr igen. Han/ hon kommer förmodligen utvecklas mycket på det personliga planet, få insikter om livet och verktyg att ta hand om sig själv bättre. (Så brukar det se ut, ingen garanti)

Ta hand om dig

Kram till er som har det så här just nu.

❤

 

Följ mig gärna på insta @carolinenorbeliecoaching

Läs mer om hur jag coachar på: carolinenorbelie.com

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar