Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • På varje arbetsplats och i varje kompisgäng finns någon som är eller har varit utbränd, men få vill prata om det. Hälsocoachen Caroline Norbelie, grundare av Prestationspodden – en podcast om prestation, stress och personlig utveckling – har lyft på skämskudden, och strävar efter att hjälpa människor till en sundare tillvaro med mindre stress. För frågor om samarbeten, maila: [email protected]

  Annons

  Är semestern redan slut? Behåll lugnet.

  25 juli 2017

  Är semestern snart slut? Är du utvilad? Har du en klump i magen? Oroar du dig för att du kommer släppa den här sköna stilen som du har skaffat dig och att du snart blir en superstressad person igen med spontana utbrott och tunnelseende? Då du är inte ensam i sådana fall.

  Annons

  Det finns knep att ta till för att behålla sommarledighets lugnet:

  1. Planera inget på kvällarna. Ledighet och vila är en färskvara som man inte kan spara och att känna sig extra trött när man kommer tillbaka till vardagsstressen är naturligt. Det tar tid att vänja sig så försök att hålla kvällarna fria från aktiviteter.

  2.Tyvärr fokuserar många på det vi inte hinner göra. Fokusera istället på den fritid du har. Utnyttja ledigheten och gör något välgörande för dig.

  3.Få balans mellan jobb och fritid. Det värsta du kan göra är att tänka ”jaha, då är det 1 år till nästa sommarsemester”. Fokusera på att det bara är fem dagar till en lång skön helg istället. Det är viktigt att hitta en bra takt mellan jobb och ledighet som fungerar året runt.

  4. Lev i nuet. Öva på att vara sommarspontan även resten av året.

  5. Det kanske är mycket som behövs göras efter lång ledighet. Skriv ned det och prioritera det viktigaste.

  6. Låt inte inkorgen stressa dig. Strunt i att ta igen alla intern mail, tidningar och skvaller när du har varit borta.

  7. Planera in ljuspunkter under hösten. Det behöver inte vara stora grejer utan kanske en picknick eller middagar med vänner. Boka även in tid för att bara vara. Det är så viktigt att vara för dig själv, utan mobil och gärna i tysthet.

  8. Alla behöver lite luft i kalendern, boka inte in saker varje helg. Att överblicka en överbokad kalender kan få vem som helst att bli stressad.

  9.En kortare premiärvecka på jobbet kan också vara en bra start efter semestern. Man kan börja på tisdagen så blir den första arbetsveckan lite kortare.

   

  Om du har mycket ångest inför att börja jobba igen rekommenderar jag att se över din arbetssituation. Är du intresserad av stresshantering och hur man skapar förändring? Följ mig på instagram @carolinenorbeliecoaching

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera

  Laddar