Annons
Annons

Det är okej att inte orka


Du vaknar upp glad, utvilad och positiv inför en ny härlig dag. Du tar på dig morgonrocken, njuter  av ljuset som faller in så vackert genom fönstret. Du pussar dina barn som sitter i soffan och tittar på Bolibompa, de är så gosiga, mjuka och nyvakna. Du sätter på radio och börjar laga frukost. Ett missnöje från soffan kommer i form av ett rastlöst skrik. Du får en klump i magen för du vet att den här morgon kommer inte bli lugn. Med stor sannolikhet kommer du inte kunna njuta av den här frukosten för att ett av barnen gör allt för att störa, bråka, stressa så att den här ljuvliga morgonen ballar ut. Och så kommer dagen fortsätta. Så ser det ut för många men få pratar om det.

Annons

För ett par månader sedan när jag startade bloggen så ringde en läsare mig och berättade om hennes stress i livet. Hon berättade att två av hennes barn har diagnosen Adhd. Och det var för mycket för henne att hantera, att hon inte vet hur hon ska orka. Jag tror inte våra barn behöver ha speciella diagnoser för att det ska vara tufft att vara förälder. På tal om diagnoser så tror jag att vi alla har någon form av diagnos som kan av olika anledningar blossar upp. Vissa behöver mer hjälp för att må bra och passa in i vårt fyrkantiga samhälle. ”Diagnoserna” späs på av hormoner, skärmtid, stress och skräpmat.

 

Våga ta hjälp av vården Överdriv och stå på dig.

Lyssna till Louise Hallins podcast: Kära barn. Hon är barnpsykolog och är bra och klok. Där får jag råd om hur jag ska vara en bra förälder.

Våga prata om ditt barn med andra föräldrar

Ta bort socker i kosten Barn är som vuxna, de går igång på socker. Ge lördagsgodis efter middagen så de inte springer runt med socker i kroppen under en hel dag.

Skärmtid Begränsa skärmtiden. 1 timme om dagen och då måste du räkna in tv, ipad, telefon. Var ärlig mot dig själv. För mycket skärmtid gör att barnen förlorar sin empatiska förmåga.

All kärlek till alla starka föräldrar som kämpar på i en kravfylld värld.

Det är okej att inte orka. Det är okej att inte räcka till. Ta hjälp.

 

Lycka till

följ [email protected]

Vill du skapa förändring i ditt liv? Kontakta mig [email protected]

 

 

 

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar