Annons
Annons

Det godhjärtade folket


Jag får många frågor om de vanligaste personlighetsdragen hos personer som bränner ut sig. Dessa är de vanligaste dragen:

Höga krav och drivs av prestation: De blir aldrig riktigt nöjda. Även om andra berömmer dem så viftar de bort det och tänker att det kunde varit bättre. Sent på kvällen plockar de och städar för att det ska vara perfekt. Återhämtning är inget för dem. Resultatet är viktigast.

Annons

De godhjärtade folket: Det är ofta godhjärtade personer som riskerar att bränna ut sig. De tänker på andra först och främst och förtränger sina egna behov av vila och återhämtning. De vet inte hur de ska ta hand om sig själva, kanske har de inte fått lära sig det. De ber inte om hjälp men ställer gärna upp för allt och alla.  De bryr sig och känner mycket för andra och det bränner också deras energi.

Jasägaren: Att säga nej och sätta gränser är inte en styrka hos de som bränner ut sig. De ställer höga krav på sig själva och tänker på andra och brukar ha även svårt att säga nej och sätta gränser. De finns för alla andra och det tar alla andra också för givet. Detta fungerar inte i längden utan leder till problem med stress och i värsta fall utmattning.

Sätter alla andra i förstarummet: Att de glömmer bort sig själva är det som skapar mest problem. I stället för att ta hand om sig själv, tar de hand om alla andra. De har svårt att tänka på sig själva och får ofta dåligt samvete när de gör det.

Är du en så här underbar och fin personlighetstyp? Grattis, det är ju verkligen inte bara dåligt utan du är en personlighet som gör världen lite bättre. Förstår du nu att det är viktigt att du orkar vara du och att du försöker prioritera dig själv lite mer. Det är du väl värd.

 

1. Öva dig i att vara snäll mot dig själv. Sätt upp en kväll i veckan som är till för dig.

2. Testa att sätta gränser mot människor som du är bekväm med.

3. Öva dig i att vara good enough

4. Åk ut i naturen, den ger dig perspektiv.

5. Beröm dig själv när du inte presterar, när du återhämtar dig.

6. Träffa likasinnade personer som du får energi av.

 

 

 

Följ mig på instagram @carolinenorbeliecoaching

Facebook Stresscoachen Caroline Norbelie

Facebookgruppen: Hejdå stressen

Bilden på mig är tagen av Anna Forssell AE Photography

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar