Annons
Annons

Digital stress drabbar chefer hårdast


Den moderna tekniken är fantastisk men att ständigt vara tillgänglig kan göra oss ohälsosamt stressade.  CHEFER är det mest stressade av mobilerna enligt en sammanställning som forskare har tagit fram åt Arbetsmiljöverket. Det kan man ju lätt förstå. Om man är ansvarig för ett team eller ett helt företag så är det svårt att stänga ned.

Annons

Jag har en bror som är chef och han kan inte ens stänga mobilen nattetid då han är ansvarig över olika världsdelar, det gör ju mig såklart bekymrad. Jag tänker även på min pappa, han hade ett företag som han minst sagt arbetade hårt för. Han var stressad. Han hade sin lilla mobil, ni vet den där utan appar. Som han pratade i jämt. Jag är osäker på om han hade orkat med om han hade haft en smartphone. Jag minns hans högar av fax som han slet i och grubblade över. Men det var på ett annat sätt. Han var ganska fri på kvällarna.

Vi måste hitta ett sätt att förhålla oss till tekniken. Jag är ändå positiv och jag tror vi står inför en förändring. Där fler och fler är medvetna om att de måste koppla ned.

 

Mitt förslag är:

Gå i hop hela företaget och prata med varandra gällande att inte läsa mailen kvällstid eller svara på sms.  Är det kris, ring istället. Så kan hela företaget återhämta sig. För vet man att man kan få ett mail närsomhelst har kroppen svårt att koppla av. Då är den på helspänn. Detta är något ni måste prata om på jobbet. Hur gör man, vad förväntas egentligen? HUR gör de som går tidigt och hämtar barn, hur mycket förväntas av dem? Ska de var uppkopplade hela kvällen? Var tydlig och skapa regler.

Detta är ett problem som också såklart ligger på dig som anställd och privat person. Du måste ta ansvar över din personliga förbrukning av det digitala. Det är det som är svårt. Vi är många som har svårt att sätta gränser.

 

Bjud in mig som föreläsare. Jag föreläser om den digital stressen och vikten av återhämtning.

 

Boka mig som coach eller föreläsare: [email protected]

följ mig på insta @carolinenorbeliecoaching

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar