Annons
Annons

Du ska inte ha ångest för att gå till jobbet


Nära en miljon svenskar säger att de känner olust inför att gå till jobbet. Minst några gånger per månad, skriver Dagens nyheters skribent Tove Nandorf. Det är inte klokt. Folk vantrivs och känner olust känslor och längtan är stor att byta jobb. Ca 8 procent av känner obehag flera gånger i veckan på grund av arbetet. Ytterligare 14 procent några gånger i månaden.

Annons

Det visar Jobbhälsoindex, som bygger på intervjuer med ett representativt urval på 9 991 yrkesverksamma personer i åldrarna 20-65 år. Undersökningen visar att det är framförallt unga som känner så här. Och att det är tydligen mest män som känner så här.

– Även chefer, särskilt manliga chefer, är överrepresenterade och så samtidigt de som
är lågavlönade.

Fritidsledare, barnskötare, lokalvårdare, företagssäljare, sjuksköterska, försäljare, chaufför, undersköterska, vårdbiträde, personlig assistent och lärare.  Kostnaderna för psykiatriska diagnoser mer än fördubblats sedan 2009 .

Vi är många som talar om stress och utmattning men vad gör företagen åt stressen? En kund jag har som driver ett eget företag, har som policy att alla medarbetarna får går gratis till terapeuter och coacher. Det tycker jag är att ta ansvar för personalen.

Du ska inte ha ångest när du går till jobbet. Tala om det med dina chefer och försök förändra eller våga byta. Jag förstår att alla inte har möjligheten att byta men många av oss stoppar oss själva bara genom negativt tankesätt. Du kan! säger jag.

 

 

 

Följ mig på Instagram där jag är mest aktiv: @carolinenorbeliecoaching

Facebook Stresscoachen Caroline Norbelie

Facebookgruppen: Hejdå stressen

Bilderna på mig är tagna av Anna Forssell AE Photography

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar