Annons
Annons

Fira dina misslyckaden med dunder och brak


Vår stress byggs upp för att vi är så rädda för att misslyckas. Många jag coachar har en dröm som de vill uppnå och det ända som stoppat dem i åratal är deras rädslor. Vi går runt i onödan och är rädda för vad andra ska tycka om oss. Rädda för att inte vara som alla andra och den största rädslan är att inte få vara med. Vi vill tillhöra en grupp. Så har det alltid varit. I Sverige har vi en konstig inställning till att misslyckas och många av oss gör vad som helst för att sopa igen spåren eller bortförklara oss

Annons

Chefen på mina jobb har dykt upp som lejonen på savannen för mig, alltså stressat mig bara med sin närvaro. Jag kände att jag inte arbetade på rätt plats när jag var i reklambranschen. Energin som vi ödslar på att gå runt att vara rädda för att misslyckas skulle vi kunna använda till något mycket bättre.

Jag har tidigare varit livrädd för misslyckas. Varje gång ett i mina ögon misslyckat avsnitt från Prestationspodden dyker upp i min telefon hugger det till i hjärtat. Jag borde i stället tacka de dåliga avsnitten för de är ju de som har utvecklat mig mest. Misslyckas är ju vägen till att lyckas och vi borde fira våra misslyckanden. Vi borde ha en dag för alla våra misslyckanden, fira med dunder och brak. En gemensam fest.

För att minska dina misslyckande, ta reda på vilka dina främsta talanger och styrkor är, fokusera på att använda och utveckla dem mer.

Alla misslyckas någon gång. Titta på dina misslyckade och tack dina misslyckade. Nu är du ett steg närmre ditt mål.

Att misslyckas och lära av det göra att vi lär oss mer om oss själva. Utanför komfortzonen, i ”lärozonen”, finns tillväxt och utveckling.

Bjud lite mer på dig själv. Livet ska inte vara så allvarligt. Börja skratta med

-Skapa inte ett fängelse av dina rädslor: Gå upp tidigt en morgon och skriv ned alla dina rädslor. Utmana en i veckan.

 

 

Kuroisa, – I Silicon Valley vill ingen investera i ditt företag om du inte har en konkurs bakom dig, eftersom de vet att man misslyckas förr eller senare. Där är det svårt att få jobba vidare efter en konkurs.

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar