Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • På varje arbetsplats och i varje kompisgäng finns någon som är eller har varit utbränd, men få vill prata om det. Hälsocoachen Caroline Norbelie, grundare av Prestationspodden – en podcast om prestation, stress och personlig utveckling – har lyft på skämskudden, och strävar efter att hjälpa människor till en sundare tillvaro med mindre stress. För frågor om samarbeten, maila: [email protected]

  Annons

  Ge dig själv ett par minuter

  12 april 2017

  Det piper till från mobilen och genast avbryter vi det vi håller på med för att kolla sms. Medan vi mailar en arbetskollega, chattar vi med barnen och undrar vad vi ska äta till middag. Med dagens alla störningsmoment tappar vi i snitt koncentrationen var 15:e minut. Vi blir ju helt dränkta av intryck och det är svårt för oss att fokusera. Jag brukar starta dagen med meditation även om det kan vara svårt att få till som småbarnsmamma. Att lyssna till din kropp hjälper dig att göra bättre val och tänka klarare tankar. Det är inte konstigt att du inte vet vad du vill göra i livet, om du lever i hop med rätt person eller vad din kropp behöver för att du ska må bra, om du inte checkar in hos dig själv i bland. Tänk vad mycket du lyssnar på andra.

  Annons

  Hinner du inte meditera på morgonen, gå in på en toalett på jobbet eller gör det på kvällarna.

  1.     Börja sätta dig på en stol eller på golvet.
  2.     Ta ett par djupa andetag. Följ sedan rörelsen av andningen i kroppen någon minut.
  3.     När tankar flyger i väg, för det kommer de att göra, döm inte dig själv.
  4.     Låt tankarna komma. Notera när du blir distraherad. Och för varligt och snällt tillbaka uppmärksamheten till andningen igen. Varje gång du för tillbaka din uppmärksamhet till andningen stärker du ditt fokus.

  Börja med någon minut och öka på med någon minut varje dag.
  Vad märkte du? Märker du någon skillnad resten av dagen?
  Jag hoppas det.

  Lycka till!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera

  Laddar