Annons
Annons

Ge lite mer


 

Jag får många frågor från kunder eller läsare som känner en stor tomhet. De beskriver att de inte känner någon mening. Då brukar jag rekommendera att hitta ett sätt att hjälpa andra, hjälpa en vän som har det jobbigt, skänka till välgörenhet eller skänka något till någon som behöver.

Annons

Jag läste om en forskare i Schweiz som använde hjärnskanningar för att spåra aktivitet i hjärnregioner associerade med socialisering, beslutsfattande och lycka. De fann att även små handlingar av generositet – eller bara att de lovande att vara mer välgörande – utlöste hjärnförändringar som gör människor lyckligare. Fynden betyder att det kan vara en alternativ väg till lycka, att ge pengar till andra, säger studieförfattaren Philippe Tobler. Han är neuroekonom på Zürichs universitets laboratorium för social och neurologisk systemforskning.

Så känner du dig lite låg av höstens mörker eller bara allmänt tom, fundera över hur du kan hjälpa någon annan? Det finns en ändlös uppsjö av olika projekt som du kan vara en del. Kasta dig själv in i det bara. Lycka till!

 

@carolienorbeliecoaching

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar