Annons
Annons

Var inte så himla perfekt


Själv är jag långt i från perfekt. Jag strävar inte efter att vara perfekt det ligger inte för mig. Det kan vara så att jag är för operfekt om du frågar mina närstående. Men självklart påverkas jag av att vi lever i en värld där vi är för perfekta. Den perfekta personen ska tycka att det är superroligt att gå på gym och mer än gärna vilja, orka och hinna med det några gånger i veckan. Den perfekta personen ska inte bara ha ett jobb, hon ska ha en karriär och den ska gå spikrakt uppåt och pengarna ska ramla in. Den perfekta personen ska älska mat, ekologisk mat och helst kunna äta väldigt mycket och ofta men samtidigt inte skaffa sig några överviktskilon. Dessutom ska hon ha tre barn och trots det ska kroppen och brösten vara snyggare än innan.

Annons

Den perfekta personen ska tycka om att läsa böcker, städa sitt hem, ha körkort, gilla hemmakvällar, men samtidigt vara bra på att festa. Dock utan att festa för mycket. Den perfekta personen ska också vara allmänbildad, skitrolig och ha sett de flesta relevanta filmer. Hon ska vara politiskt insatt, gilla sport, umgås mycket med sina vänner, hinna med att umgås med sin familj och ha självdistans. Och rollen som mamma sköter hon perfekt, sätter gränser och ger kärlek. Dessutom ska så ska hon se fantastisk ut men hon får inte veta om det.

Spelar du alltid enligt perfekt reglerna? Det kan leda till utmattning. Att aldrig göra fel. Att alltid vara duktig. Att vara perfekt. Det finns en glädje och frihet att strunta reglerna i och vara riktigt dålig i bland. Tänk på att leva 90/10. Var minst 10 procent dålig.

 

Testa själv! Gör något dåligt helt enkelt. Du kanske vet själv vad du vill göra?

Här kommer annars några tips:

Ta bort dina olästa e-postmeddelanden på jobbet.
Smit tidigare från jobbet och unna dig en massage.
Titta på film en hel dag fast du har massor att göra. Och ät bara en massa onyttigt och strunta i disken i flera dagar.
Tryck upp hissen med meningen när en granne kommer eller kasta soporna i en grannes soptunna.

Detta kommer att hjälpa dig att ta tillbaka ansvaret för ditt liv. Perfektionism är ett självförsvarande beteende, och på ett sätt är det oäkta att leva livet och låtsas att vara så perfekt. Sann integritet ligger i förmågan att känna igen och acceptera sina brister. Våga vara mer dig själv. Var sant mot dig själv. Det finns inget mer hälsofrämjande än det.

 

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar