Annons
Annons

Hallå skolor och förskolor


Hallå!

Vi är en generation där båda föräldrarna arbetar, vissa vill det, vissa måste men hursomhelst har vi fullt upp. Generationen över oss hjälper till när de inte reser runt halva jordklotet eller spelar golf.  Det gör oss ganska utsatta.

Annons

Jag älskar vara med mina barn. Mer än allt annat. Jag älskar se vad se gör på förskola och skola. Men varför måste förskolan och skolan lägga alla sina tillställningar så tidigt på dagen? Hallå!? Vi jobbar. För min del som egenföretagare kan jag komma från kl. 15.00 för att titta på en film min dotter har gjort, även om det ger mig känslan att jag inte är klar som vidare gör att jag små jobbar på kvällen och känner mig allmänt ofärdig.

Det är ju hela tiden nåt som händer på skola och förskola i maj – juni. Ena dagen hämtar jag klockan 15.45 för att ni har apt, sen är det planeringsdag och helt stängt. På fredag är det avslutning och även den är kl. 15.00, sen ska vi hinna med att köpa bullar och saft. Dessutom vill man ju inte stå där med andan i halsen utan vara närvarande.

Varför kan inte allt sånt läggas vid halv 5? Så vi stressade föräldrar kan känna att vi mäktar med. Har man 2-3 barn blir det inte mycket tid som man jobbar i maj/ juni. Schemat är fullspäckat. Och det är inte så att vi inte älskar våra barn. Jag tycker att vi är en generation som bryr oss mer om våra barn än de tidigare generationerna gjort. Men livspusslet måste gå ihop.

Förskola och skola, lärare och pedagoger ni är mina stora hjältar och jag älskar vad ni gör utöver detta.

Kram Caroline

 

Följ mig på instagram @carolinenorbeliecoaching

Facebook Stresscoachen Caroline Norbelie

Facebookgruppen: Hejdå stressen

Bilden på mig är tagen av Anna Forssell AE Photography

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar