Annons
Annons

Hjälp jag hinner inte göra ett bra jobb


 

 

 

Hjälp!!! Jag hinner inte göra ett bra jobb. Jag har för lite tid och för många arbetsuppgifter.

Så svarar de flesta på frågan om stressfaktorer i arbetslivet. Känslan att jobbet inte blir bra gjort är det som stressar oss allra mest. Att ha för många arbetsuppgifter kommer på nästa plats. Upplevelsen att inte orka jonglera tär. Man lägger in femmans växel i stället och saker lite halvdant. Då kommer arbetsuppgifterna tillbaka som en boomerang eftersom de inte blir godkända. Det känner jag igen. Lite desperat kastar man väg halvfärdiga mail istället för att göra det bra.

 Den värsta kombinationen är höga krav ihop med lite inflytande över de egna arbetsuppgifterna, det stressar allra mest, vet man från tidigare undersökningar som Stressforskningsinstitutet vid Stockholms universitet har gjort.

Som god trea i undersökningen kommer den stress som krånglande teknik utgör. Hög igenkänning, hur många av oss har inte skrikit åt vår dator. Det är onödigt. AI har inte kommit så långt än… men vem vet om några år kommer vi nog bråka med datorerna och få svar. Per min podcast kompis som är AI nörd säger att det kommer behövas coacher och terapeuter för datorerna i framtiden. Jag kanske ska nischa mig.

Annons

Men jag tror nog ändå orättvisa, konflikter och omorganisationer är  tunga stressfaktorer bara att det är svårt att sätta ord på i undersökningar. Att våga säga att man störs sig på kollegorna eller chefer och att de tar ens energi eller rentav förstör ens tillvaro är svårt.

Hur är du på jobbet? Vad stressar dig? Går det att ändra?

 

Boka mig som coach: [email protected]

följ mig på instagram @carolinenorbeliecoaching

följ mig på facebook gruppen och dela med dig själv:  Hejdå stressen

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar