Annons
Annons

Hjälp! Låt mig vara med


Rädslan skapar stress. Vissa av oss är rädda att inte duga och det driver oss till att pressa oss för hårt. När jag var anställd, sa jag alltid ja till mer arbete och det spelade inte någon roll hur mycket som låg på mitt bord. Jag trodde att jag var tvungen att överleverera. Gjorde jag misstag blev jag livrädd.

Annons

Jag läste att vi svenskar är ständigt rädda för något som t.ex att bli arbetslös, att inte vara tillräckligt smal, att inte passa in, eller att det ska vara farligt att äta chips. Men störst verkar rädslan vara för att stå upp för sina åsikter och att ta ansvar. Det är läskigt och det försöker jag jobba på. Jag försöker i alla situationer tänka efter vad jag tycker och stå upp för det.

En annan rädsla vi har är att inte få vara med i gänget är och det är en stor orsak till stress. Jag tror det är typiskt oss svenskar. Se bara på hur vi klär oss och inreder våra hem. Svensk tenn, vita väggar, Bugaboo vagnar och när det kommer en ny trend, kastar vi oss handlöst in i den nya trenden. Det är som vi alla skriker i kör: Hjälp! Jag vill också vara med!

Men är man medveten om sina rädslor så kan man gå emot dem. Känn efter, vad är dina rädslor? Vad får dina rädslorna dig att göra?  Gillar du det? Eller vill du ändra på det? Testa att gå emot dina rädslor. Lycka till.

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar