Annons
Annons

Hjärntrög


Mina senaste veckor har varit under all kritik. Det började med att jag kände mig allmänt lite låg och att jag hade svårt att minnas saker. Jag var inte ett dugg stressad, ändå dök det upp saker som jag inte alls mindes. Det kunder vara att min dotter Mathilda hade gympa eller vad jag skulle handla. Jag upplevde att jag inte hade koll på saker och ting. Jag kände mig så ledsen över det. Jag vill inte ens erkänna det för någon. Inte ens för min man. Även om jag kan verka disträ ibland, så är jag en projektledare med mycket koll. Det som hör till saken är att jag äter Levaxin. Jag avskyr det. Det finns andra bättre preparat men de är inte godkända i Sverige, antagligen för att läkemedelsindustrin tjänar så mycket på Levaxin. Och att det är 90 % kvinnor som insjuknar. Min sköldkörtel är inte bra. Det kan bero på massa saker t.ex stress. Jag som Holistisk hälsocoach är ju egentligen emot Levaxin men har inte vågat ta steget att plocka bort det. Nu har jag kanske chansen.

Annons

Efter att fått tjata på en seg sjuksköterska som inte ville hjälpa mig, så fick jag till slut gå och testa min sköldkörtel. Några timmar efter ringer de till mig och säger att jag har skyhöga värden och direkt ska kontakta akuten. Då var jag så groggy att jag inte ens kunde kommunicera på ett vettigt sätt. Jag märket själv att jag var konstig. Kvällen innan läste jag bok för min son och kunde inte läsa orden, jag svamlade. Lucas trodde jag var trött. Väl på akuten satt jag med glädjetårar över att jag inte hade blivit korkat. Man blir alltså hjärntrög (vilket ord), torr och får nedsatt ämnesomsättning. Korkad, lite tjockare och torr alltså. Inte så kul. Dessutom får man dålig sömn av att ha höga TSH-värden. Nu är detta 3 dagar sedan och jag är tillbaka efter att fått ökad dos.

Men jag känner mig som om jag varit full i ett par dagar. Utan att ha kul. Som tur var har jag inte haft kunder under de senaste dagarna. Men jag har spelat in podcast och knallat på som vanligt. Jag försöker gå tillbaka i tiden för att se vad som har missat och vilka jag kan ha verkat något udda med. Några luddiga mail har jag säkert skickat.

Nu är jag och vilar upp mig i Ramundberget och är glad och har min vanliga hjärna med mig igen. Kunde inte vara på en bättre plats. Ramundberget användes som en kurort för länge sedan och nu passar jag på att ta hand om mig. De har inte ringt mig från min doktor och frågat hur det gick på akuten, så där lär jag få ligga på för att få en utredning. Och min förhoppning är att jag kan byta ut Levaxinet mot något som är mer värdigt.

Jag är så innerligt tacksam för att ha en välmående hjärna. Det var en mardröm att vara hjärntrög.

 

@carolinenorbeliecoaching

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar