Annons
Annons

Jobbstressen kan leda till döden


Hallå företagsledare, chefer och medarbetare.

Förstår ni vad läskigt. Visste ni att hög arbetsbelastning och ohållbara arbetsmiljöer kan leda till döden? Den jobbrelaterade stressen skördar tusentals offer varje år. Jobbstressen kan alltså leda till döden. Hög arbetsbelastning och ohållbar arbetsmiljöer kan leda till döden. Den jobbrelaterade stressen skördar tusentals offer varje år.

Annons

Sjukskrivningstalen har ökat med hela 70 procent på fem år – och 95 procent av dem är stressrelaterade. Bara sedan 2010 har antalet sjukskrivna med utmattningssymptom sexdubblats. Det har jag ju skrivit om tidigare.

Detta är bara ord och siffror men bakom de alarmerande siffrorna döljer mycket smärta och personliga tragedier.

Av utmattningssyndrom 200 dör av stress varje år. Redan för ett par år sedan slog Statens beredning för medicinsk och social utvärdering, SBU, fast att minst 200 svenskar dör varje år till följd av stress på jobbet.

Om ni har stressad personal och många sjukskrivna. Våga titta på det som inte fungerar på jobbet. Skrapa inte bara på ytan utan ta det på allvar. På lika stort allvar som om ni inte vore lönsamma. Personalen är det viktigaste ni har. Ta hand om dem.

 

 

Följ mig på instagram @carolinenorbeliecoaching

Facebook Stresscoachen Caroline Norbelie

Facebookgruppen: Hejdå stressen

Bilden på mig är tagen av Anna Forssell AE Photography

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar