Annons
Annons

Konsten att vara här och nu


 

Du hämtar barnen i tid, går och handlar deras favorit mat, tjatar lite på dem på vägen hem. De pratar och du låtsas att du hör. Kommer hem, svarar på ett sms medan de pratar. Sätter dem framför tvn. Och dina tankar är fortfarande på jobbet även när du står och lagar pannkaka.  Efter läggning av barnen finns en känsla av olust.  Var har du varit de senaste timmarna? Inte på jobbet, inte med dig själv och inte med barnen.

Annons

Igår träffade jag en underbar kvinna som är gäst i morgondagens avsnitt i Prestationspodden, Linda Frithiof. Vi diskuterade detta frånvarande tillstånd som många utbrända ofta har. Att vara frånvarande och uppe i sitt snurrande huvud för mycket. Och hon tipsade om att utöva mindfulness på barnen. Att sitta och observera dina barn innerligt en stund om dagen. Titta på deras hår, kinder, lägg märke till hur de har förändrats och upprepa vad de säger så du bekräftar att du hör dem. Att verkligen öva på att slå bort tankar på ekonomi, jobb och annat som snurrar i ditt huvud när du är med dem. De vill blir sedda och DU behöver öva på att vara närvarande.

 

Det tycker jag är en superbra övning som jag själv ska utöva redan i kväll. Hade nästan lust att väcka barnen igår när jag kom hem sent. Hallå! Jag ser er.

Här är lite bild från gårdagens inspelning.

 

 

Följ mig gärna på instagram @carolinenorbeliecoaching

Vill du bli coachad kan du läsa mer på www.carolinenorbelie.com

eller kontakta mig på [email protected]

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar