Annons
Annons

En jobbansökan att inspireras av


Många av mina kunder är osäkra på hur man skriver en bra ansökan. Patrik Lindkvist kan verkligen konsten. Jag skrattade högt när han la upp den här på Linkedin. Det här var ett tag sedan, idag driver han sin egen byrå Magic Circle och är en fantastik kreatör och creative director.

Annons

Jag skriver om detta för det säger så mycket om hur det är. Att våga visa sin svagheter och ibland på ett roligt sätt kan vara bra om du vill nå fram. Jag står för att våga vara operfekt. Och att gå utan för den bekväma zonen. Det gör han med. Perfektion skapar onödig rädsla. Här är en som vågar bjuda på sig själv i en ansökan till en stor framgångsrik reklambyrå!

 

Jag älskar det!

 

Läs och inspireras!

Hej,

Xxx är en reklambyrå i högform som vann Xxx. Jag är en art director som väger några kilon för mycket. Jag tror att vi kan passa bra ihop.

Jag kommer ursprungligen från Borlänge som är känt för sin kriminalitet och Kupolens köpcentrum. Mitt första jobb var på Mc Donald’s, men där jobbade jag mest för att träffa tjejer.

1995 flyttade jag till Texas för att studera reklam och grafisk design vid Sam Houston State University. Det var en collegestad med fördomsfulla rednecks och ett uteställe som hette The Jolly Fox. Här lärde jag mig att prata med släpig sydstatsdialekt, uppskatta billig snabbmat och att aldrig gå längre än till bilen.

Efter mina år i Texas flyttade jag till Stockholm. Här har jag insett att man kan bo i fjärde hand och att Karlsson & Co inte har Stockholms bästa julbord. I mitt jobb har jag förälskat mig i dåliga idéer och bett copywriters korta ner texter för att layouten ska bli snyggare. Som person har jag ett lite för stort bekräftelsebehov och diskar inte tillräckligt ofta.

Jag tror att det var de flesta av mina negativa sidor, men jag kan ha missat något. Om du vill veta vilka mina positiva sidor är så kommer jag gärna och berättar om dom.

Med vänliga hälsningar

Patrik Lindkvist

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar