Annons
Annons

Meditation skolan del 1


Tänk vad galet det är att vi lyssnar till alla andra, men inte till oss själva. Jag tycker du ska se meditation som vilket verktyg som helst. Meditera är inte konstigare än din dagliga motionsrunda. Meditation kan användas för att du ska bli gladare, mindre rädd och mer balanserade, och öka beslutsfattandet. Vem vill inte det? Nästa gång du har ett svårt beslut, fråga dig själv frågan och sedan meditera.

Hur lyckas jag med meditationen?

Annons

Börja med det lilla. Även några minuters meditation kan få stor inverkan på dig. Börja med några minuter om dagen och arbeta dig upp till 20-30 minuter om det passar dig. Jag hinner inte så länge, för mig passar 15 min.

Även om du bara väljer att träna några minuter per dag, skapa en rutin. Att göra det ofta är nyckeln – några minuter varje dag är effektivare än en timme en gång i veckan.

Mitt tips är att testa i 10 dagar. Jag checkar in för att se hur det går.

Lextion 1:

1. Sätt dig ned bekvämt på en stol. Eller på golvet.

2. Ta ett par djupa andetag.

3. Scanna sedan hela din kropp. Alltså känn efter hur kroppen mår. Först huvudet, sedan fortsätt sakta genom hela kroppen ned mot fötterna. Lyssna på kroppen, men ändra inget utan bara notera vad du känner.

4. När tankar flyger i väg, för de kommer de att göra, döm inte dig själv, det är helt normalt.

5. Återgå till andningen, andas vanligt. Följ andningen. Om du har svårt att fokusera på andningen. Räkna: 1 på inandning 2 på utandning. Fortsätt till 10. Och börja om igen.

6. Låt tankarna komma. Notera när du blir distraherad. Och för sedan varligt och snällt tillbaka uppmärksamheten till andningen igen. Varje gång du för tillbaka din uppmärksamhet till andningen stärker du din “fokusmuskel”.

Märkte du något speciellt? Fick du svar på något du grubblat över?

Jag lägger även upp på min instagram @carolinenorbeliecoaching. Meditationskolan del 2 kommer inom kort. Och kommer vara en videoinspelning. Om jag lyckas. Håll tummarna. Dela gärna din upplevelse på min Instagram och fråga mig gärna om det är något som du inte förstår.

Lycka till!

 

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar