Annons
Annons

Mindre saker, mindre stress


Jag kan inte säga jag är en förebild inom detta än. Men jag jobbar på det. Jag har rensat bland mina kläder. Det hänger inte en massa,”åh jag hade så kul i den där toppen i min garderob” längre. Utan nu när jag tittar in i min garderob möts jag av  ”the brutal truth”. Det här är vad jag har. Det är så skönt att ha koll. Känner inte ni hur saker tar energi och det är jobbigt att hitta plats för alla prylar. Ett knep för att minska stressen är att ha mindre saker. Genom att ha mindre saker frigör du tid, pengar och mental energi och istället kan du lägga kraften på att ha kul! Barnens rum är svårt tycker jag. Det är så mycket saker som jag skulle vilja smyga ut med men jag blir ofta haffad av min dotter Mathilda.

Annons

Jag läste boken prylbanta och här kommer några av deras tips.

Bara börja

”Börja där du känner ett sug efter att rensa. Eller där du är frustrerad över att det alltid är stökigt, någonstans där du hittar motivation till en förändring.”

Avgränsa rensnings-området

”Ta dig inte vatten över huvudet. Du behöver inte rensa bland alla kläder på en gång, det kan räcka med alla byxor, eller alla underdelar. Anpassa ambitionen efter prylmängd samt tillgång på tid och energi.”

Stoppa inflödet

”Vissa har lätt för att rensa ut, men fyller lika fort på med nya prylar. Vi brukar kalla det jojo-minimalism. Lika viktigt som att rensa är att minska inflödet av nytt för att åstadkomma en bestående förändring. Du måste få ut maximalt av de många positiva effekter som rensning och minimalism för med sig.”

 

följ mig på @carolinenorbeliecoaching

www.carolinenorbelie.com

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar