Annons
Annons

Mindre saker, mindre stress


Vi har precis städat hela lägenheten. Det tog oss tre dagar. En riktig grovstädning. Vi ska till landet och en vän ska bo i lägenheten. Men är det inte typiskt? Helt plötsligt ser jag allt möjligt som behövs göras, tavlor som ska tas ned, tavlor som ska upp, element som behövs dammas och väggar som är täckta med barn handavtryck som behöver tvättas. Efter tre tuffa dagar med tvätt och städ är det äntligen klart. Vilken känsla. Dessutom har jag kastat ut en hel del saker och givit bort till mer behövande.

Annons

Ett stressverktyg folk glömmer är att rensa i sina hem. Det är så viktigt att kontinuerligt rensa och städa ur. Jag brukar tipsa mina kunder om att en gång i veckan rensa i sina hem. Alla har ett ställen i hemmet som tar energi. En stökig låda eller ett överbelamrat skafferi. Ta bort de saker som tynger dig.

Jag strävar mot ett hem utan onödiga saker. Jag har inte kommit dit än men jag är på väg. Allt som bara ligger och tar energi ska bort. Jag drömmer om ett personligt men avskalat hem.

Har man mycket saker blir det stökigt. Stök stressar de flesta. Stökig miljö ger känslomässiga negativa effekter som hopplöshet, energilöshet, stress, irritation, förvirring, ilska, koncentrationssvårigheter. Ju mindre saker desto färre stressmoment.
Vill man ha mer frihet, kan man skapa det genom att ha mindre saker. Mindre kläder blir mindre tvätt, mindre hushållsprylar blir mindre disk, mindre böcker blir mindre damm. Lägg tiden på det som är viktigt istället.

Även när jag packar för att resa har jag med mig få saker. Det är helt onödigt att resa och ha med sig hela livet. När väskan nästan spricker för att du har med dig för mycket, tynger den och tar din energi.

På bilden nedan åker jag 10 dagar till Mallis med ett handbagage. Förr om åren sprängdes väskan och jag hade med mig allt du kan tänka dig. Men jag använde aldrig allt, jag bara konkade. Nu åker jag med ett par ombyten och känner mig så lätt.

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar