Annons
Annons

Njut av ditt barn har det tråkigt- det är återhämtning.


Utmattningssyndrom är vanligt både arbetsplatser och bland vänner. Det som får mig att att må riktigt dåligt är när visar det sig att även barn och ungdomar är så stressade att de blir sjukskrivna i utmattningssyndrom. Kraven som ställs på dagens skolelever är höga och har gjort att även barn drabbas av utmattningssyndrom.

Annons

Barn och ungdomar stressas även av kompisar, aktiviteter och i sina familjer. Många tycker att det är svårt att koppla av, varva ned och fina lugnet. Allt kollade på Instagram, Facebook, mail och Snapchat och att ständigt bli jämförd med andra.
Dessutom mår de dåligt av vår frånvaro av föräldrarna som ständigt tittar på våra telefoner. Det är när barnen inte längre klarar av att fokusera på vad de behöver och då det inte ges tid för dem att känna efter hur de mår. Då är det lätt att de bränner ut sig.

Barnen får inte hjälp med att stanna upp och känna efter. Jag fattar inte varför inte skolorna tar in yoga och meditation och att inte föräldrarna slutar pressa barnen till 1000 aktiviteter. Låt dem bara vara, var inte rädd för att de tycker att de har tråkigt. Njut av att de har det tråkigt – det är återhämtning.

Jag är ingen specialist på barn utan kämpar själv med att vara en bra mamma. Otroligt svårt.

 

Men mina spontana tankar är:

 

1. Lev inte genom barnen, låt de ta det lugnt. Förverkliga dig själv istället. Låt inte dina barn bli din accessoar.

2. Hjälp att dem sätta gränser, de kan inte det själva.

3. Ge dem beröm när de vilar och tar det lugnt.

4. Försök lev ett liv där du lyssnar på dina egna behov.

 

Barnen och stressen

 

 

 

@carolinenorbeliecoaching

Coaching: [email protected]

 

 

 

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar