Annons
Annons

Pressad och stressad


Senaste veckorna har jag faktiskt själv känt mig pressad och stressad som jag inte gjort på flera år. Jag har faktiskt tappat mig själv lite grann. Jag har sagt ja till för mycket, till intervjuer i andra podcasts, intervjuer i tidningar, till nya affärsideér, till att träffa folk, till att gå och hämta min lilla tjej kl. 15.30 fast jag inte är klar. När man startar eget är det svårt att säga nej. Jag har svarat JA! till det mesta helt enkelt. Min älskade yoga utbildning är fantastisk men lite mer krävande än vad jag trott och av någon konstig anledning har jag slutat yoga som jag gjorde innan. Jag är helt ställd för jag har så mycket att lära. Jag känner inte att jag räcker till och jag har börjat yoga så perfekt jag kan och spänner mig. Jag måste fortsätta yoga på mitt operfekta sätt och inte stelna till. Och hjälp vad stel jag blivit, stressen har sats sig i kroppen och jag har så ont i min axel. Allt detta kom till mig på yogamattan idag. Ni hör, även Stresscoachen tappar fokus, kanske har ni märkt det i mina texter. Men har jag fått en insikt, nu är jag tillbaks!

Annons

 

Idag var jag på ett fantastiskt yogapass som leddes av fyra olika lärare, de var otroligt olika men gemensamt har de talets gåva, de guidade oss inte bara genom positioner utan genom livet. De pratade om hur vi tittar bakåt i livet och samtidigt strävar framåt, fast vi borde vara här och nu. Jag älskar yogans filosofi, jag kan applicera den på mig själv och när jag coachar. Yogapasset var ett event inför ett ny yogastudio som ska öppnas i Stockholm och säkert i andra städer inom kort. Hiyoga kallas studion. Hiyoga öppnas med intentionen att yoga ska bli tillgänglig för alla. Det är en yogalärare som har varit med i Prestationspodden, Anna Hultman som står bakom projektet. Det gillar jag!

I förra veckan blev jag blev intervjuad av Vasastans tidningen och de frågade vad jag skulle ändra i samhället om jag hade ett trollspö. Då svarade jag att jag vill att alla barn ska få lära sig meditation och yoga på skolorna. Tänk vad mycket problem vi skulle slippa. Jag är övertygad om att vi skulle få mindre stök, bråk och mobbing. Och kanske skulle även sjukskrivningsantalet av lärarna sjunka. Jag tror det.

 

 

Lyssna till Anna o ni är intresserad att veta mer om henne.

Finns det stress och prestation i yoga?

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar