Annons
Annons

Röda lampan


 

 

Är det deadlines som pressar mest? När jag arbetade med reklam var det värsta att kunden bestämde när vi skulle leverera vare sig det var gick eller inte. Dessutom var det rätt många skrikiga personer som hela tiden bråkade på min byrå. Jag åt lunch med en projektledare på en byrå som berättade att det har hänt att en kund frågat om att få ringa kl. 20.00 på kvällen. Men herregud det får man inte betalt för. Och kroppen befinner sig i hot så länge som man går och väntar på en kund som ska ringa på kvällen. Det är en rolig bransch men som är väldigt laglös och på så sätt omänsklig.  Vad är den värsta jobbstressen tycker du? Jobbiga chefer eller är det själv utförande av jobbet? Är det kollegor som stör?

Annons

Jag har läst att det är företag som har infört den röda lampan. Som visar när det är upptaget eller inte. Alltså så när det passerar kollegor som vill stå och babbla bort din arbetstid så kan du enkelt sätta upp röda lampan!

De är fler som jag coachar som tycker det är jobbigt med kollegor som tror att de är ensamma om att störa och babblar i evigheter.

– Särskilt i öppna kontorslandskap så upplever folk mer störningar och det här kan hjälpa till att minska den stressen och öka välbefinnandet på jobbet, säger datorforskaren Thomas Fritz på Zürich Universitet.

 

Mina bästa överlevnadstips:

Sätt upp en lampa eller skylt som signalerar att du vill jobba ostört.

Ta inga samtal på kvällstid.

Titta inte mailen om du inte måste för vad du än får för mail, positivt eller negativt så går du igång.

 

Du är viktig.

 

Kram, Caroline

följ mig på instagram @carolinenorbeliecoaching

beställ tid för coaching [email protected]

 

 

 

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar