Annons
Annons

Saker vi stressar över i onödan


 

Låt säga att du missar bussen till jobbet eller sitter fast i en bilkö. Pulsen går upp och du övar på olika bortförklaringar till varför du är sen. När du väl kommer till jobbet är chefen på glatt humör och chefen noterar inte ens att du är sen. Du däremot har ödslat en stor dos av kortisol, blusen som satt snyggt är skrynklig av svett och dessutom har du använt alla svordomar du har i ditt register. På lunchen trycker du i dig en smörgås framför datorn för att kunna gå tidigt från jobbet och hämta ditt barn. På vägen hem nästan springer från tunnelbanan till förskolan iklädd dina höga klackar. Väl framme på förskolan sitter ditt ljuvliga barn i sandlådan och blir lite glad att se dig men vill inte gå med hem.

Annons

Den här dagen har bestått av onödig stress. Det där kunde varit jag för några år sedan. Nu har jag bestämt mig för att inte stressa över saker jag inte kan påverka.

Istället för att oroa dig när du är sen. Använd tiden till något bra. Ta några djupa andetag och lyssna på en podd, bra musik eller meditation.

Chilla mera!

 

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons


Laddar