Annons
Annons

Utbränd av empati och hjärta


 

Det kanske är så att du kanske växt upp med att sätta andra i första rummet. Kanske har en förälder tagit plats och visat att du inte har samma värde, kanske är det ett syskon som behövt mer uppmärksamhet än du. Dessutom har du ett stort hjärta som brinner för att alla andra ska ha det bra. Är man en sån person är det lätt att glömma sig själv. Och glömmer du att ta hand om dig själv i form av att pausa, ta ut semester, be att få egentid eller sätta sig i soffan utan att känna dig dum medan din man plockar undan?  På toppen av detta så säger du ja till alla uppgifter på jobbet och lyssnar till alla som har problem. Det är inte hållbart. DU är viktig. Det är de empatiska personerna som bränner ut sig och så ska det inte vara.

Annons

Jag är en typisk empatisk person som får träna på att sätta mig själv i första rummet. För livet är lite som säkerhetsinstruktionerna man får på flygplan. DU måste ta syrgasmasken först, du kan inte att ge syrgasmasken till alla andra först för då kan du inte andas och då räddas ingen. Dessutom läste jag en studie som visade att de som hjälper andra är de olyckligaste, men om hjälparen ser till att fylla på sig själva då klassificerades de som de lyckligaste.

  1. Tänk på de situationer som du sätter andra i första rummet. Skriv ned.
  2. Kan du ändra ditt beteende? Kan du testa att prioritera dig själv istället?
  3. Avsätt tid då du gör en bra sak för dig själv varje vecka.
  4. Köp en härlig kräm och smörj in dig varje kväll. Låter enkelt men det är så bra att bli medveten om sin kropp, det är den som signalerar när det är för mycket stress.
  5. Säg nej! Öva på det: NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ

Följ mig på @carolinenorbeliecoaching

för att boka föreläsning eller coaching www.carolinenorbelie.com

 

Värm olivolja och smörj in dig. Så härligt.

 

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar