Annons
Annons

Skapa tydliga mål


 

 

En stor stress hos folk är att de inte vet vad de ska göra med sitt liv. Vi har så många val. Vad är din egen dröm och hur har du påverkats av andra? Skaffade du det här jobbet för att din pappa ville det eller var det för att dina bästa vänner inspirerade dig? I Sverige är ditt jobb kopplat till vem du är. Så att inte veta vad du ska jobba med är väldigt stressande.

Det har tagit lång tid för mig att veta vad jag ska göra med mitt liv. Till slut gick jag till en coach och fick rådet att skapa en vision board. Det var ett supertips. Det är rätt fascinerande för nu 2 år senare har jag uppnått det mesta som jag klistrade upp tillsammans med henne. En vision board är helt enkelt en tavla med bilder. Syftet med en vision board är att få insikt i vilka dina personliga drivkrafter är och att våga drömma fritt utan inslag av begränsningar och rädslor. Om du inte vet vilka dina mål är så kommer du inte nå dem. En vision board fungerar lika bra för din karriär, utvecklingen av ditt företag och för din personliga dröm.

Annons

Så här går det till:

Dröm, skriv och klipp

Skriv ned dina drömmar på ett papper. Dröm fritt. Är det en stor diamant i vardagsrummet som du vill ha, så skriv det. Vad vill du jobba med? Var vill du resa?  Ett nytt sommarhus? Vad vill du träna? Hur ser du ut? Vad gör dina barn? Hur är dina relationer? Välj bilder som symboliserar dina mål i livet och klipp ut.

Klistra upp dina bilder

Efter att ha samlat ihop bilderna, klistra upp dom på en papper. Det går också att använda olika typer av digitala verktyg. Det finns t.o.m. särskilda vision board appar. När den symboliserar din dröm tillvaro, sätt upp den vid din säng så du ser den varje dag.

Sätt upp en handlingsplan

Var inte för snabb med att sätta upp en handlingsplan med konkreta mål. Låt bilderna ”mogna” och dra inte förhastade slutsatser. Fundera också över vilka bilder som du valt för din egen skull och vilka som faktiskt symboliserar andras drömmar.

 

Lycka till!

 

följ mig gärna på @carolinenorbeliecoaching

Dela
Tweeta
Maila
1 kommentar

Annons

 


Laddar