Annons
Annons

Socker


Min sockerpåse samling. Något nördigt jag vet, men jag gillar den. Bättre med socker i burken än i kroppen. Jag lever ett ganska sockerfritt liv. Förut var jag en smågodisgris som köpte stora påsar på helgerna och hade vi godis hemma var det jag som åt upp det. Nu blir jag inte ens sugen på godis även om andra moffar i sig. Jag blir nästa äcklad. Sedan jag slutade äta socker har jag blivit mer medveten om vad jag stoppar i mig och jag mår så mycket bättre. Socker och vetemjöl dövar våra känslor. Du liksom domnar av när du ätit. Min mage har blivit platt, eller ja ganska platt efter att ha varit uppsvullen hela mitt liv. Utslagen på händerna som jag haft hela mitt liv är borta. Dessutom känner jag mig mer i kontakt med mig själv och mina känslor. Mina barn äter socker alla andra barn, jag försöker hålla sockret borta men jag tänker att jag är deras förebild och en dag kanske de också väljer att sluta. Men det är konstigt att vi ger våra älskade barn socker. Socker orsakar bukfetma och typ 2-diabetes, som i sin tur ökar risken för hjärt-kärlsjukdom, cancer, demens och depression.

Annons

 

Tips som hjälper dig sluta med socker.

När jag slutade använde jag några droppar från hälsokosten som används mot Candida. Den äckliga beska smaken tar bort suget efter socker. Dropparna gav mig ett sluta-med-socker mindset. Jag åt inte frukt under de första veckorna. Jag ville få bort suget från det söta.

För den som lider av ett kraftigt sötsug gäller det att stålsätta sig under några månader.– Släng ut allt sött från hyllorna i ditt skafferi och kylskåp. Tacka nej till alla bullar och kakor. Öva i förväg så att du vet hur du ska bemöta allt tjat om att du ska äta. Det är som med alkoholen, om vi inte dricker så blir de andra som dricker oroliga. Va? Äter du inte socker? Men en bulle kan du väl ta? En liten kaka? När sötsuget slår till – ät jordnötssmör eller något annat nyttigt istället. Min svaghet är lakrits och jag unnar mig men det är extremt sällan och bara lite grann.

följ mig gärna @carolinenorbeliecoaching

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar