Annons
Annons

Spänd i kroppen


Hallå! Jag har en god nyhet.

Har du lyssnat vår podcast med Lars-Erik Uneståhl, mannen som tog in mentalträning till Sverige. Han berättar att om vi kunde få ned grundspänningen i kroppen på de som mattat ut sig så skulle vi förkorta sjukskrivningarna ordentligt. Han utbildar stresscoacher som gör det. Vi som bränt ut oss har en ofta spänning i kroppen och det sympatiska nervsystemet är på. Vilket gör att vi inte går ned i varv och inte får vår efterlängtade djupsömn. Jag har varit osäker på hur man kommer åt den där spänningen. Såklart genom yoga och meditation men ibland verkar det behövas mer.

Annons

För ett par veckor sedan fick jag ont i axeln. Jag sitter tydligen och jobbar i felställning. I närheten av där jag jobbar på Observatoriegatan finns Edgar Osteopati och kroppsbehandling. Jag hade så ont, jag gick in är på vinst och förlust. Fick en massage, eteriska oljor och så knäckte mina kotor. Behandlingen var helt ljuvlig.

Natten efter sov jag som ett barn. Vaknade upp med munnen totalt öppen och hade dreglat ned kudden. Dagen efter hade jag spänningar i hela kroppen, behandlingen sitter nämligen i 48 timmar. Nu har jag gått två gånger och jag känner hur behandlingen fortfarande arbetar i kroppen. Axeln är bättre och stressen är mindre. Jag känner mig öppen i hjärtat dvs jag tar in mer intryck och känner mer samtidigt som jag inte kan pressa mig själv lika hårt. När jag vaknade upp så tänkte jag: WOW! Hit måste alla mina kunder gå och jag måste berätta för mina läsare.

Mental träning

Kortare sjukskrivning med aktiv vila

Vad är Osteopati?

Osteopatin vilar på fyra grundprinciper. Alla delar av kroppen fungerar på ett integrerat sätt och är beroende av varandra. Om funktionen i en del påverkas så måste resten av kroppen anpassa sig och kompensera för detta vilket kan leda till stelhet, inflammation, smärta och annan påverkan på hälsan. När kroppen är fri från restriktioner så fungerar kroppens självläkande förmåga som bäst. Grundprinciperna kan sammanfattas som:

  • Människan är en helhet.
  • Kroppen är självreglerande och självläkande.
  • Kroppens struktur och funktion är beroende av varandra på alla nivåer.

När kan man få hjälp av en osteopat?

Osteopater är tränade att behandla personer med olika typer av besvär. Det kan vara akuta besvär i samband med skador eller långvarig smärta orsakad av arbetsrelaterad stress och överbelastning. Några exempel är: rygg- och nackbesvär, ischias, huvudvärk, migrän, yrsel, andnings- och matsmältningsbesvär, premenstruella smärtor, sträckningar, muskel- och ledvärk, tennisarmbåge, idrottsskador, förslitningsskador och stress.

 

 

 

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar