Annons
Annons

Stress och hormonkväll


Det var så roligt att samlas i går och prata om varför vi stressar och vad våra hormoner gör. Regnet öset utanför Mamita på Vikingagatan, helt otroligt mysiga lokaler. Jag själv måste prova deras yogaklasser. Det var så mysigt att ta emot alla gäster som fick slå sig ner i den härliga yogasalen. Vi uppmanade alla att sitta bekvämt eller ligga ner. Helt enkelt slappna av till fullo.

Annons

Vi pratade om stress och gick djupare eftersom de som var där är kunniga inom ämnet. Jag gick verkligen en nivå djupare än vanligt för att beskriva varför vi verkligen stressar. Vi pratade om att händelser i livet från barndom programmerar oss. Vi har skapat egna föreställningar om hur vi måste vara för att duga och bli älskade. Dessa föreställningar behöver inte vara verkliga. Dessa föreställningar tror vi på till 100 procent och det gör att vi handlar på olika sätt. Det skapar en enorm drivkraft och tar energi. Detta resulterar i att vi utbildar oss till något som vi tror förväntas av oss och vi lever med föreställningar om att t.ex vi måste prestera, att vi är för tjocka eller att vi inte räcker till.

Tänk efter själv, vad är det som är grunden till din stress? Går du runt med föreställningar som kanske inte förankrade i verkligen?

Det roligaste var när gästerna fick göra övningar. Vi arbetade med att släppa energitjuvar och fokusera på det som ger energi.

Nästa gång jag har en sådan här kväll kommer det bli en workshop i stället. Nu höll jag låda och bjöd på mig själv. Idag är jag helt slut.

Elin beskrev vad hormoner kan ställa till med och det kommer jag dela med mig om i ett annat inlägg. En sak som jag tycker är slående är att vi är ju inte mer utvecklade grottmänniskorna och vi kvinnor är gjorda för att föda barn, många barn och se till att de överlever.Sen är det dags att varva ned typ gå i pension vid 40 års ålder. Men då i vårt samhälle skaffar vi barn sent och växlar vi upp och förverkligar oss själva för att sen kasta oss handlöst ut i karriären. Inte konstigt att vi drabbas av kraftig pms och andra galenskaper.

Vid 42 års ålder bränner de flesta kvinnorna ut sig. Och det är ju inte så konstigt. För vare sig vi vill det eller inte så är vi fortfarande grottmänniskor.

 

Här kommer lite bilder från kvällen. Vi hade ingen fotograf utan gästerna fotograferade.

Hoppas det ändå kan ge en känsla hur härligt vi hade det. Hade velat visa bilder på gästerna och hur de låg ner på sina yogamattor med en kopp te bredvid sig. Men alla är ju inte bekväma med det så håll tillgodo.

Tack för alla kom, tack för alla som bidrog till att göra denna kväll minnes värd.


Följ mig på instagram @carolinenorbeliecoaching

Om du är intresserad av mig som coach gå in på min enkla men beskrivande sida www.carolinenorbelie.com

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar