Annons
Annons

Stressen i samhället är förödande


 

Men snark! Jag är så trött på vissa stressföreläsningar som jag går på, då de inleder med att stressen i samhället är förödande. Och sen lägger de till att sjukskrivningsantalen även kan bero på att många som är sjukskrivna har diagnoser som ligger till grund. Det beror inte bara på ett stressigt arbetsliv och hårt klimat alltså.
Då vill jag höja rösten som han på bilden: Jaha?! Vad spelar det för roll?! Ska vi inte ha ett samhälle anpassat för alla? Och visst så finns det diagnoser som slår ut människor så att de inte kan arbeta och är sjukskrivna hela livet, det är fruktansvärt. Och de ska tas hand om på bästa sätt. Som jag ser det har vi alla en liten diagnos. Dessutom kan utmattningssyndrom skapa vissa diagnoser.
I varje artikel om Avicci står det att han var också en känslig kille. Har det verkligen med saken att göra? Skulle du klara pressen han levde under? Nån har lite autistiska drag, någon har bipolära tendenser, någon har släng av Adhd. Och de är super tillgångar på en arbetsplats om de tas tillvara på rätt sätt. Men i felsituationer och där vi inte uppmärksammar människors styrkor och svagheter kan det bli väldigt fel.

Annons

Ta reda på dina styrkor, svagheter och känsligheten. Försök inte anpassa dig till en arbetsplats.

Vad behöver du? Frihet? Mallar? Ordning och reda? Eller är du en idéspruta utan struktur? Vad för arbete passar dig? Var ärlig mot dig själv och andra. Det lönar sig i längden. Om du behöver struktur så berätta det för cheferna. Eller starta eget så du får bestämma mer själv över din tid. Vem är du och vad är dina superstyrkor?

 

Följ mig på @carolinenorbeliecoaching

 

Behov av coach [email protected]

 

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar