Annons
Annons

Stressiga yrken


Det sker en gedigen undersökning av en professor i Lidköping om vilka yrken som är mest stressiga. Den är klar om 5 år. Det kan ju kännas långt fram men när jag söker på ämnet ser jag att det sker mycket forskning kring yrken och stress. Vilket är så positivt.

Annons

Men jag blir så ledsen av att återigen bli påmind om att de som har yrken som är baserat på ett kall och stort hjärta är de som lättast bränner ut sig. För man är helt på det klara med att olika typer av kontaktyrken löper stor risk för hög stress som kan leda till utbränning.

Det är vår tids hjältar som har det mest stressigt. Jobbar du som präst, pastor eller psykolog? Då är det störst risk att drabbas av psykisk ohälsa. Mest sjukskrivna på grund av stress är socialsekreterarna. Jag träffar sällan präster men när jag har gjort det så har jag inte den uppfattningen. Jag måste helt enkelt intervjua en präst.

Anställda i offentlig sektor har högre risk att bli sjuka och i den arbetar ungefär 1,8 miljoner. Det är ju så konstigt. Vad är det som händer i den offentliga sektorn. Antagligen ligger svaret i att det är många kontaktyrken inom offentliga sektorn. Jag ska grotta i detta.

De mest stressiga yrken är:

Präster
Socialsekreterare
Pastorer
Psykologer
Behandlingsassistenter
Fritidsledare
Lärare
Förskolelärare

Jag hoppas att jag kan förmedla en känsla av att vi går mot en förändring gällande stress. Då säger jag absolut inte att stressen är borta kanske tvärtom men medvetenhet är större. Det är sker mycket arbete för att bekämpa stressen.

Jag vill sprida medvetenheten kring stress till fler, till anställda och arbetsgivare. Så om ni tycker bloggen är bra, dela gärna. Ju mer medvetenhet om hur farligt stress är ju större chans att förändring sker.

Fakta har jag fått från Vision och Svt Nyheter

 

@carolinenorbeliecoaching

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar