Annons
Annons

Ta tag i stressen


 

Känner du dig stressad på jobbet?
Många känner stress på jobbet, vilket är viktigt att ta på allvar. Prata med arbetskamrater eller ansvarig på jobbet om du tycker att situationen är hållbar. Våga prata dem chefen! Ni ska samarbeta om det ska vara hållbart. Och gör det i tid – det är viktigare än att du försöker hålla ut och prestera tills du inte orkar längre.

Annons

Nej!
Du måste våga säga nej! I många fall är det inte dåligt att säga nej, eftersom det i regel gör att du kan slutföra andra arbetsuppgifter bättre istället. Att säga nej till vänner eller familj är också ett bra sätt att förebygga stress – du behöver inte alltid ha något att göra, det är viktigt att bara vara hemma själv ibland.

Vad stressar dig?
Vad är det som gör dig stressad? Skriv en lista över alla stressande moment du upplever just nu. Ibland hjälper det bara att sortera tankarna på ett papper och att reda ut vad som egentligen är roten till att du känner dig stressad. I bland kan det vara ekonomin som är roten till oron. Men då är det viktigt att våga titta på ekonomin låt den vara synlig för dig och din partner.

Rör på dig
Att röra på dig och att motionera kan göra att du varvar ner och skingrar tankarna för en stund.

Sov ordentligt
Gå och lägg dig i tid och lämna mobiltelefon och dator i ett annat rum. Att sova mer än sju timmar per natt är nästan ett måste när du känner dig stressad. Sover du mindre kan stressen öka och du känner dig mer pressad att hinna med saker, trots att du egentligen inte orkar det. Sov i ett svalt, nedsläckt sovrum för att försöka komma in i djupsömn så fort så möjligt som möjligt.

Drick försiktigt
Drick med måtta. Alkohol kan kännas frestande om du är stressad, men tvärtom gör det det svårare för kroppen att koppla av. Du sover bättre om du inte dricker.

Umgås med vänner
När jobbet stressar är det viktigt att hålla kontakten med vänner och familj. Prata ut om vad som stressar dig och få stöd är viktigt i den situation du befinner dig i.

 

@carolinenorbeliecoaching

Jag coachar människor till en bättre tillvaro, nytt jobb eller mindre stress. www.carolinenorbelie.com

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar