Annons
Annons

Tips till en bättre självkänsla


Öka på din självkänsla.

Vi är inte skapta att vara perfekta. Börja med att njuta av att du är inte är perfekt. Börja le mot dina svagheter och hylla dina styrkor. Satsa på dina styrkor och gör det bästa av dem. Om man vet sina svagheter och kan stå för dem så är det inte läskigt att få kritik eller att visa dem. Dessutom om du även börjar dela med dig av dina svagheter kommer du få fler som vill vara med dig. Min kompis som har absolut mest vänner är drottning på att dela med sig av svagheter samtidigt som hon absolut vet sina styrkor.

Annons

Sätt dig ner och känn efter, var din låga självkänsla kommer ifrån. Få klart för dig vad det hela beror på. När du vet varifrån din låga självkänsla kommer i från, blir det lättare att ta kontrollen över dessa framöver.

Utmana dig själv och pressa dina gränser. Det ger ofta resultat att pressa sig själv och våga se sina rädslor. Det kan vara så att du är rädd för att prata in för folk, prova att göra det och klappa dig på axeln efteråt. Samtidigt tror jag inte på att du dagligen ska arbeta med något som du är dålig på. Se till att göra det du är bra på. Det ska kännas lätt. Var ärlig med dina styrkor och svagheter på jobbet och i hemmet.

Ge dig själv näring. Tänk på att ta hand om dig själv som du tar hand om din bästa vän. Bestäm en dag i veckan då du är snäll mot dig själv. Gör det du gillar och det som får dig att må bra och blomma ut.

Övning jag lärde mig av Christina Andersson på en föreläsning om Compassion baserad terapi på Yogayama:

Ta penna och papper. Blunda och andas. Tänk på en vän du tycker synd om just nu och älskar. Vad gör du och vad säger du? Kanske kramar du och kanske känner du hur ditt hjärta blir varmt. Öppna ögonen. Skriv ned vad du kände och sa.  Gör samma sak igen men visualisera att personen är du. Ge samma kärlek. Hur kändes det?

 

 

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar