Annons
Annons

Träna bort stressen


Träning är det bästa sättet att undvika stress. När man tränar ökar blodflödet och hjärnan får mer blod som gör att stresstoleransen ökar. Fantastiskt, va? Kroppen är otrolig.

Jag älskar känslan efter en löprunda eller ett yogapass. Jag varvar ned och även en urusel dag blir till en bra dag. Om jag har ett olöst problem, löser jag ofta det när jag tränar. Träning kan minska stressnivåerna hos en frisk och ostressad person. Men för utmattade eller redan stressade personer kan stressnivåerna höjas av träning. Om du är utmattad, se till att du inte anstränger kroppen för mycket, prova yoga t.ex MediYoga.

Annons

Men ibland kan bara tanken på att hinna med träningen stressa. Jag kan gå en hel dag och grubbla över om jag ska träna eller inte. En tyst diskussion som pågår i mitt huvud hela dagen. Jag försöker komma på massor av anledningar att slippa träna. Är jag inte lite förkyld? Har jag inte lite träningsvärk? Ska jag inte städa istället? Mitt knep mot detta är att planera träningen på söndag kvällen, jag schemalägger vilka dagar och tider som passar. Hinner jag inte träna ser jag till att ta en längre promenad till jobbet.

Vill ni veta mer om stress och vikten av träning, lyssna gärna på Anders Hansen, avsnitt 14 i Prestationspodden.

Ha en mysig söndag och fortsatt trevlig påsk.

 

 

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar